Putkimies päivystää 24/7!

Putkityöt ja kunto­kartoitukset pääkaupunki­seudulla!

Suomalaista ammatti­osaamista

Ilmalämpöpumpun asennus ja huolto

Ilmalämpöpumppu on joka kodin energiatehokas viilentäjä ja lämmittäjä, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta loistavan hinta-laatusuhteensa ansiosta. Ilmalämpöpumppu, tai tuttavallisemmin ilppi, pyörittää sisäilmaa yksiköiden läpi, säädöistä riippuen joko viilentäen tai lämmittäen ja joissain malleissa myös sisäilmaa samalla puhdistaen.

Nykyajan hiljaiset ja tyylikkäät laitteet ovat jo lähes vakiovaruste varsinkin omakotitaloissa, mutta ilmalämpöpumppu voidaan asentaa myös rivitaloon, kerrostaloon tai yritysten liiketiloihin kuten toimistoon. Ilmalämpöpumppuja löytyy jopa A+++ energialuokkaan menevinä, joten sähkölaskun kasvamista ei tarvitse pelätä. Päin vastoin, sähkölämmitteisissä tiloissa lämmityskulut usein laskevat merkittävästi!

Avaimet käteen -asennus on nopea ja vaivaton

Vaikka uuden ilmalämpöpumpun asennus vaatii läpivientejä ja sähkötöitä, on laitteen asennus hyvin nopeaa ja kestää normaalisti vain yhden päivän. Asentaja huolehtii puolestanne kaikesta: laitteista, tilojen suojaamisesta, kaikista muutos-, asennus- ja sähkötöistä sekä ilmalämpöpumpun käyttöönotosta.

Ennen sisäyksikön ripustamista seinään kartoitetaan tehokkain sijoituspaikka, sekä arvioidaan tarve useammalle laitteelle. Useimmiten ilmalämpöpumppu asennetaan esimerkiksi olohuoneeseen tai eteisaulaan, josta lämmitetty/viilennetty ilma leviää mahdollisimman tehokkaasti. Monikerroksisessa rivi- ja omakotitalossa tai isossa toimistossa tarvitaan usein muutama sisäyksikkö, jotta koko tila saadaan katettua.

Kaiken tämän saatte tilattua meiltä näppärästi yhdellä urakkahinnalla! Asennukset onnistuvat usein myös hyvin nopealla aikataululla, 2-3 arkipäivän sisällä.

Olemme valtuutettuja Boschin lämpömestareita, mikä tarkoittaa teille sitä, että kauttamme tilattu Bosch ilmalämpöpumppu saa 6 vuoden täystakuun. Tätä parempaa takuuta ei markkinoilta saa! Myymme Boschin laitteiden lisäksi kaikki muutkin merkit, ja autamme valitsemaan käyttökohteeseen parhaiten sopivan laitteen.

Kuinka paljon ilmalämpöpumpun asennus maksaa?

Jokainen asennusurakka hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti. Kauttamme tilattu ilmalämpöpumpun asennus Espoon alueella on alkaen 2300 €, johon sisältyy asennustyön lisäksi yksi yksikkö.

Asennuksen hintaan vaikuttaa mm. valittu malli ja yksiköiden määrä.

Kuka saa asentaa ilmalämpöpumpun?

Asennustyöhön tarvitaan TUKESin myöntämät kylmälaite- ja sähköluvat. Boschin ilmalämpöpumppuun päädyttäessä kannattaa valita valtuutettu lämpömestari, jolta saat markkinoiden parhaan 6 vuoden täystakuun.

Milloin ilmalämpöpumppua pitää huoltaa?

Ilmalämpöpumppu on hyvin helppohoitoinen ja pitkäikäinen laite, jolle tavallisesti riittää sisä- ja ulkoyksikön puhdistus pari kertaa vuodessa. Sisäyksiköstä irrotetaan ja puhdistetaan pölysuodattimet, ulkoyksikkö putsataan pehmeällä harjalla ulkopinnoilta.

Ammattilaisen huoltoa tarvitaan, jos ilmalämpöpumppu ei enää lämmitä tai jäähdytä kunnolla, tai ei käynnisty lainkaan. Tällöin kannattaa tilata ilmalämpöpumpun huolto, jotta voimme tulla tarkistamaan laitteen kunnon ja tekemään tarvittavat korjaukset. Joskus voi riittää huoltopesu ammattilaisen puhdistuskemikaaleilla, jotka pääsevät pureutumaan pinttyneeseen likaan ja rasvaan pelkkää harjausta tehokkaammin. Varsinkin runsas siitepöly tai muu vastaava hienojakoinen pöly voi tukkia ulkoyksikköä ja haitata sen toimintaa.

Kuinka pitkäikäinen ilmalämpöpumppu on?

Keskiverto ilmalämpöpumppu pysyy toimintakunnossa helposti jopa 10–20 vuotta päivittäisessä käytössä. Ilmalämpöpumpun käyttöikä vaihtelee suuresti käytön määrän ja käyttöympäristön mukaan. Usein vanha, kotiin tai liiketiloihin jo tehottomaksi käynyt laite voidaan siirtää mökille “eläkekäyttöön”.